Vizionari

       Medjugorje a devenit o localitate cunoscută în întreaga lume, datorită a şase tineri (acum adulţi), care susţin că din 24 iunie 1981 o văd pe Fecioara Maria, care le încredinţează diferite mesaje pentru parohie şi pentru întreaga lume. Mesajele Fecioarei Maria sunt mesaje de pace, iubire, credinţă convertire, rugăciune şi post. Suntem cu toţii chemaţi să-i răspundem Mamei noastre care vrea să ne întoarcem la Dumnezeu : “ Am venit să spun lumii că Dumnezeu există. El este plenitudinea vieţii, iar pentru a avea parte de această plenitudine, trebuie să vă întoarceţi la Dumnezeu!”
     În primele luni de apariţii, copiii-vizionari au fost supuşi la repetate interogatorii de către poliţie şi la diferite teste medicale, fizice şi psihice de către nenumărate comisii medicale naţionale și internaţionale. În 1991, Medugorje este acceptat oficial ca loc de rugăciune, iar la 21 august 1996, dr. Navarro Valls, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, precizează poziţia Romei: “toţi pot merge la Medugorje dacă vor și preoţii pot să îi însoţească”.
Iată care sunt acești vizionari:


Ivanka Ivankovici-Elez
S-a născut în 1966. A avut apariții zilnice până în 7 mai 1985, când după ce i-a încredințat cel de-al zecelea secret, Maica Domnului i-a spus că îi va apărea toată viața,o dată pe an în ziua Aniversării Aparițiilor.


Mirjana Dragicevici-Soldo
Este născută în 1965. A avut apariții zilnice până în 25 decembrie 1982. După ce i-a încredințat și ei cel de-al zecelea secret, Maica Domnului i-a spus că îi va apărea în continuare o dată pe an, pe 18 martie. Din 2 august 1987, Mirjana aude vocea Maicii Domnului în fiecare zi de 2 a lunii, uneori o și vede și se roagă împreună cu ea pentru cei care nu au credință.


Vicka Ivankovici-Mijatovici
Este născută în 1964 și are apariții zilnice.


Marija Pavlovici-Lunetti
Este născută în 1965 și are în continuare apariții zilnice.


Ivan Dragicevici
Este născut în 1965 și are apariții zilnice.


Jakov Colo
S-a născut în anul 1971. A avut apariții zilnice până în 12 septembrie 1998. După ce i-a încredințat cel de-al zecelea secret, Maica Domnului i-a spus că îi va apărea o dată pe an, pe 25 decembrie, de Crăciun.